Tuesday, May 19, 2015

Blonzii

La hranire au participat si noii veniti, acum instalati in acvariile lor. Femela a imbucat cate ceva. Masculul deloc. A urmarit cateva granule dar nici n-a pus gura pe ele. N-am mancat nici artemia adulta (de)congelata. E apatic. Il mut cu tot cu femeia lui, care are si ea bubele ei,  in alta camera. Asa o sa ii pot observa mai usor.


Ea are pectoralele cam franjurate. Are si o eczema sau ceva care flutura pe una dintre ele. Asa am luat-o, ca era singura care venea la set cu masculul, acceptand consecintele. Nu o sa vada alt peste pana cand nu o pun pe picioare (daca pot). Totusi se comporta relativ ok. Ca dovada, a acceptat mancarea. El e apatic rau. Vizual nu observ nimic, afara de faptul ca e piele si os. Nici nu baga femela in seama desi nu are vederea obturata. Isi petrece timpul zacand intr-un colt. Presupun ca dimensiunile dorsalei si caudalei si faptul ca nu si le strange aproape deloc il obliga sa adopte pozitia asta sinistra, de cadavru.



Alta problema ar fi ca apa lui pare destul de tulbure. Nici a femelei nu-i grozava. Mai scot un cubulet si-l instalez.

Mda. Pe langa surprinzatoarea diferenta de lumina, cred ca e si o problema de apa. Las noul stabiliment sa atinga o temperatura acceptabila si-l mut. Nu mai testez noul incazitor, cum fac de obicei. E setat pe 27C. Ma culc. 

Fara motiv, ma trezesc in toiul noptii. Verific ceasul. Ora 5:11. Ma duc snur in camera lor, sa-i verific. Ma chiorasc in termometru. Hopa.



El e ok. Doarme.

Fac ultimul lucru pe care si-l doreste un om trezit din somn, adica bag mainile in apa. Verific din nou. Pocnitoarea e setata undeva intre 26C si 28C. Sigur acolo nu-i 32C. Ii bag incalzitor testat, ii ridic capacul pe stil crapat, deschid geamul. Cealalta chinezarie o setez pe 22C si o pun in bazinul gol sa vad ce temperatura imi propune pana dimineata.

Peste o ora si ceva ma trezesc, de data asta cu ceasul. Bazinul gol are 28C cu incalzitorul setat la 22C. Neconvingator. Ii hranesc. Le ofer ciclopi congelati. O imbunatatire la mascul. Urmareste mancarea si o baga in bot. Din pacate, o molfaie si o scuipa. Femela procedeaza la fel. Nu mai inghite nici grauntele pe care le acceptase seara trecuta. Insista totusi sa le urmareasca pe fundul bazinului. Nu mai am timp de ei. Vedem ce si cum dupa ce ma intorc de la munca.

Parca am mai vazut culoarea asta pe undeva.


Imi infloreste in curte. :)



No comments:

Post a Comment