Monday, June 29, 2015

3 saptamani si 5 zile

Se stimte bine la puscarie in camera privata. Si-a tras cuib.


In contrast, asta e mereu speriat de bombe. La mancare insa vine.


Puii lui Alfa la 3 saptamani si 5 zile. Se vad si ceva mascati. Odoarele mamei lor, metalica. :)




Saturday, June 27, 2015

Sentinta

In bazinul comun pute a subtioara de adult. Invinsul se ascunde sub filtru.


Nu e batut, dar sigur a primit o injuratura.


Curtea delibereaza si, in intelepciunea ei, ajunge la un verdict. Demolare cuib si puscarie. Condamnatul la tubulatura.


Partea vatamata iese, recunoscatoare, la lumina.


Cuib in acvariul comun

Sa ne intelegem. Inculpatul chiar curteaza ceva si lucreaza la cuib.



E in acvariul comun in care se afla si alt mascul. Nu-i pasa, e pus pe fapte si si-a luat pentru el jumatate de acvariu.

Asa ceva... :)))

Friday, June 26, 2015

3 saptamani + 2 zile & 2 saptamani + 4 zile

Trupa de soc a lui Alfa. Be afraid! :)



Am avut o dubla semisincopa la eclozare artemia. Au iesit cam putine. Doua productii la rand. Cu ocazia asta am constatat ca golanii in varsta de 3 saptamani si 2 zile mananca tot meniul de peste adult. Ciclopi, dafnia si artemia adulta. Colgelata si nemaruntita. O inghit sau, dupa caz, o sorb. Ca dovada va prezint burtile lor pline. :)

Puii sunt uniform dezvoltati, cu o singura exceptie, care se arata vederii ocazional, cam o data la doua zile. Ma mir ca fratii lui nu-l mananca.


Hoarda de aur. :p


Toate culorile. Tuti fruti. O sa fie interesant de urmarit aceasta diversitate. La un moment dat am observat unul promitator, care era echipat superdelta. A disparut rapid in multime. Ne mai vedem noi.


I-am incercat si pe ei cu niste ciclopi congelati. Mananca, dar mai in sila. Varsta: 2 saptamani si 4 zile.

Jurnal de front

La apartament 13 pesti bolnavi sau infectati. Toti 13 separati si administrat tratament. Procent de reusita 100%. Pe parcurs 4 au avut bonus clamped fins. Faza depasita cu succes.

O poza cu niste pesti cu burtile pline si sanatosi. :)


Din prea mult entuziasm, in acvariul comun a aparut si un cuib. In poza intra si cei doi suspecti.


Fetele va saluta.


Metalica a primit cutie si echipament de mascul. E separata si va pupa.


Daca are obiectii, are un borcan mai spatios pregatit. :)


La casa situatia se clarifica. 3 pesti separati si tratati si 3 separati in apa curata pe logica sa nu fie toate ouale in acelasi cos. Cei 3 tratati sunt sanatosi. Din cei 3 netratati, unul a murit. In acel moment, am administrat medicatie si celorlati doi. Pentru unul a fost prea tarziu, a murit si el, iar celalat a reluat hranirea si e pe drumul cel bun.

Thursday, June 25, 2015

Next generation

Full house.


Majoritatea sunt blonzi. Unii irizeaza albastru. Altii sunt negriciosi. Ce o iesi, vedem.


Alfa 2. New and improved. :)


Desi ii hranesc zilnic cu micro, au toti ventralele la locul lor. Varsta A1: 3 saptamani si 1 zi. Varsta B1: 2 saptamani si 3 zile.


SI-au luat tara inapoi

Plakatii au stat vreo doua zile ca niste bufnite, cu inotatoarele stranse, in bazinul mare. Azi s-au dat pe brazda oarecum. Restul fetelor pleznesc de sanatate si s-au acomodat foarte bine in sticlele lor. Sunt chiar amuzante cum stau toate, la unison,  fiecare in centrul bidonului propriu, la suprafata, scanand continuu dupa ceva bun. Cand bag cutitul cu mancare la ele, sar sau sunt gata sa mi-l ia cu tot. Cred ca tratamentul s-a incheiat cu bine  si e timpul sa-si ia tara inapoi. :)

Avangarda.


Ale dracu, chiar si cand le torn din sticla in lighean, tot gusta cativa rahati pe drum, sperand ca sunt viermisori, in timp ce sunt luate de suvoi.

Plakatii incearca sa tina piept cotropitorilor.


Degeaba, e piscina lor.


Si-au adus si ficusii.


La casa, meciul inca se joaca. Acolo sunt cele mai bolnave. Trei le-am lasat netratate, de test. S-a curatat o pestoaica de petshop, urmata in aceeasi zi de una din fetele mele. Mi-a fost clar ca e timpul sa le tratez si pe ultimele doua. Apa curata nu ajunge. In ultima saptamana mi-au murit trei pesti de petshop. Mai am doar unul, crowntailul sperios.


Odata inlaturate sticlele fetelor, am din nou acces la masculi.


Am si un halfmoon.


Cu cei trei frati patati, Alfa & Co, ma vad o data pe zi, cand ii hranesc. Au o agresivitate iesita din comun. Cum ma vad, cum se dau la mine, de parca as fi alt betta mascul. Hranirea se desfasoara in clinchet de dinti pe cutit. :)

Tuesday, June 23, 2015

Prima masa congelata

A1. 20 de zile. Prima masa cu hrana congelata. Cu ocazia asta, si primele batai, cu schimburi de muscaturi repetate.


Inotatoarele rosiatice. La blitz, se vad irizatii.

B1. 15 zile.



The long way back home

Schimbare brusca de tonus la plakati. Ma refer la cei patru puiandri. 3 din 4 au clamped fins. N-ar strica un incalzitor. Nu mai stau pe cur, ci actionz. Cam in graba.

Doi baieti. Kids, do not try this at home.



Am interupt tratamentul cu o zi mai devreme. Fecalele in sticle erau ok. De fapt, la apartament, toti se hranesc si au fecale normale. La casa, doua inca fac greva foamei. Explicabil. Acolo au ajuns situatiile mai grave.


Monday, June 22, 2015

Doua fete

Sora lui Alfa. E stresata. In mod normal, corpul era albastru.


Daca aia e stresata, asta e terorizata. Arata ca o fantoma.


Unele s-au bagat in medicament. Inca au pudra aia pe ele. Ce fac, le spal? :) Am cu ce.


Poze cu pui

Orfanii lui Iohannis. Sper sa scot macar un delta galben si frumusel.

Ce o fi mancat asta?


Grasanii lui Alfa.


Minibetta. :)


Punct. Si de la capat

Metoda de dezinfectie aleasa: uscarea.


Spal.


Ce se poate fierbe, fierb. Restul oparesc.


RIP Iohannis

Vineri a murit femela lui Iohannis, in acvariul de langa el. Sambata Iohannis a fost cam apatic. Zacea cu botul la suprafata, intr-un colt. I-am scapat cam multa mancare. A infulecat tot, ca un sarpe, inainte sa mai pot face ceva. Duminica dimineata am ajuns la apartament sa-i hranesc. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa aprind lumina lui Iohannis. Cu teama de ceea ce as putea sa vad. Era mort. Plutea incovrigat. N-am idee ce s-a petrecut. Nu ma pricep deloc la acesti pesti. Asta nu e un lucru bun, dat fiind faptul ca am cateva sute.

Sunday, June 21, 2015

Isi revin

Juvenilii se simt bine. Unul dintre masculi a facut cuib. Sa fie clar, l-a facut pentru alt mascul. Pot intelege preferintele pentru acelasi sex. Dar... pentru frac'su? Cam pervers. :)



Metalica, dupa ce si-a cacat intestinele 3 zile, da semne de revenire. Sunt bucuros sa pun poze cu cacati, atata timp cat cacatii arata bine. :)



Fetele

Am dus sapte fete la casa. Cele mai bolnave. Restul raman in apartament. La hranire, toti pestii din apartament mananca. Inclusiv metalica, care isi caca intestinele. :( La casa, din sapte pesti, mananca doar doua fete. Observ o diferenta. La apartament, camera orientata spre nord. Parter cu padure in fata. 26 grade. La casa, 1100 de metri mai acana, citesc pe termometru 22.9C. Ciudat. Fixez termostatul centralei pe 30C si apas pe buton si ii dau blana. Cica e vara.


Respira

Nascuti pe 3 iunie. Ieri, 20 iunie, i-am vazut pe dolofanii vargati repirand de la suprafata. Varsta 17 zile. :)

Pe internet o sa aflati ca alevinii de betta respira la suprafata dupa 6 saptamani. Pe internet nu sunt numai puii lui Alfa. ;)

Friday, June 19, 2015

Puii

Ea a murit. Astia sunt puii ei. Viata triumfa.


Un double tail invata sa citeasca termomentrul. Baiat destept. A luat-o de la zero. :)


Burta e cam goala. Ii hranesc. Mananca pana cad pe jos. La propriu. Intr-un final se ridica. Fac ceea ce fac betta in general. Se ciupesc. :)